Business Intelligence MCQ 2023 | Download MCQ Quiz Questions and Answer |


Business Intelligence MCQ 2023: BI stands for Business Intelligence that combines business analytics, data mining, data visualization, data tools and infrastructure. The entire purpose of Business Intelligence is to support and facilitate better business decisions. Benefits of the BI systems is Faster analysis, Increased organizational efficiency, Improved customer experience, Improved employee satisfaction etc. In across the world the Business Intelligence is one of the hottest innovations in the market.


WhatsApp Group Join Now
Telegram Group Join Now
SarkariBlog-WhatsApp-Group

(1). PG SAMS Odisha 1st Allotment 2023

1. This is an approach to selling goods and services in which a prospect explicitly agrees in advance to receive marketing information______

  1. data mining
  2. customer managed relationship
  3. permission marketing
  4. one-to-one marketing

Answer: one-to-one marketing

2. ________________defines the structure of the data held in operational databases and used by operational applications.

  1. Data mining metadata
  2. Operational metadata
  3. Data warehouse metadata
  4. User-level metadata

Answer: Operational metadata

3. A creative ________, he was continually dreaming up new projects

  1. merchant
  2. trader
  3. entrepreneur
  4. seller

Answer: entrepreneur

4. No one doubted that the president was a man of the highest ______

  1. trait
  2. entrepreneur
  3. integrity
  4. demonstration

Answer: integrity

5. This is an arrangement in which a company outsources some or all of its customer relationship management functions to an application service provider (ASP)

  1. Customer Information Control System
  2. spend management
  3. hosted CRM
  4. online transaction processing

Answer: hosted CRM

6. Their tribe is a small but _______ group.

  1. intelligent
  2. cohesive
  3. smart
  4. brutal

Answer: cohesive

7.  __________ is the heart of the warehouse

  1. Data mining database servers
  2. Data mart database servers
  3. Data warehouse database servers
  4. Relational data base servers

Answer: Data warehouse database servers

8. This is a broad category of applications and technologies for gathering, storing, analysing, and providing access to data to help enterprise users make better business decisions___________

  1. Data mart
  2. Data mining
  3. Business intelligence
  4. Artificial intelligence

Answer: Business intelligence

9. Data warehouse architecture is based on _______

  1. RDBMS
  2. Sybase
  3. SQL Server
  4. DBMS

Answer: RDBMS

10. Record cannot be updated in __________

  1. files
  2. OLTP
  3. RDBMS
  4. data warehouse

Answer: data warehouse

11. The workers chose to ________ their dissatisfaction in a series of strikes.

  1. face
  2. confuse
  3. manifest
  4. create

Answer: manifest

12. He was imprisoned in 1945 for the _____ murder of a twelve-year-old girl

  1. smart
  2. revolutionary
  3. serious
  4. brutal

Answer: brutal

13.  __________, if the product is poor, the business will fail

  1. Ideal
  2. Generally
  3. Solely
  4. Ultimately

Answer: Ultimately

14. His sense of humour is one of his better _____

  1. intelligence
  2. traits
  3. lives
  4. competitions

Answer: traits

15. I can catalyze a business’s success in terms of_____________

  1. Distinguish the products and services that drive revenues
  2. Rank customers and locations based on profitability
  3. Ranks customers and locations based on probability
  4. All of above

Answer: All of above

16. In an Internet context, this is the practice of tailoring Web pages to individual users’ characteristics or preferences__________

  1. customer valuation
  2. customer-facing
  3. Web services
  4. personalization

Answer: personalization

17. This is an XML-based metalanguage developed by the Business Process Management Initiative (BPMI) as a means of modeling business processes, much as XML is, itself, a metalanguage with the ability to model enterprise data.

  1. ebXML
  2. BizTalk
  3. BPML
  4. ECB

Answer: BPML

18. Business intelligence is only possible with big applications like power BI____________

  1. Yes, if it doesn’t have a database, it’s not really BI
  2. No, Business intelligence means using data to support your case and displaying it in an understandable way
  3. No, anything can be used as business intelligence
  4. Yes, Expensive software is necessary

Answer: No, Business intelligence means using data to support your case and displaying it in an understandable way

19. Which of the following does not form part of BI Stack in SQL Server ?

  1. SSIS
  2. OBIEE
  3. SSAS
  4. SSRS

Answer: OBIEE

20. The important aspect of the data warehouse environment is that data found within the data warehouseis ______

  1. time-variant
  2. subject-oriented
  3. integrated
  4. None

Answer: subject-oriented

21. __________ is a system where operations like data extraction, transformation and loading operations are executed

  1. ETL
  2. Data staging
  3. Data integration
  4. None

Answer: Data staging

22. _______ is a performance management tool that recapitulates an organization’s performance from several standpoints on a single page

  1. Data Cube
  2. Balanced Scorecard
  3. Dashboard
  4. All of above

Answer: Balanced Scorecard

23. This is a systematic approach to the gathering, consolidation, and processing of consumer data (both for customers and potential customers) that is maintained in a company’s databases.

  1. service oriented integration
  2. marketing encyclopedia
  3. database marketing
  4. application integration

Answer: database marketing

24. What piece of information should you write to ensure your letter goes to the correct person?

  1. The department of the recipient
  2. The name of the recipient
  3. Your name
  4. None

Answer: The name of the recipient

25. Writing a business plan can ensure that an entrepreneur _____

  1. meets his target revenue goals
  2. achieves her expense projections
  3. figures out how to make her business work.
  4. None

Answer: figures out how to make her business work.

26. At the top of a business letter, the company writing the letter usually provides their address and business logo, also known as____________

  1. Salutation
  2. Letter Address or Inside Address
  3. Letterhead
  4. Complimentary Close

Answer: Letterhead

27. Which of the following is process of basing an organization’s actions and decisions on actual measured results of performance ?

  1. Gap analysis
  2. Institutional performance management
  3. Slice and Dice
  4. None

Answer: Institutional performance management

28. Oracle Corporation’s set of business intelligence tools__________

  1. permission marketing
  2. data mining
  3. customer managed relationship
  4. batch processing

Answer: permission marketing

29. _________ is a category of applications and technologies for presenting and analyzing corporate and external data

  1. EIS
  2. MIS
  3. Data warehouse
  4. None

Answer:  EIS

30. This is the processing of data about customers and their relationship with the enterprise in order to improve the enterprise’s future sales and service and lower cost_____________

  1. customer relationship management
  2. CRM analytics
  3. database marketing
  4. customer relationship management

Answer: CRM analytics

You Can Also Check !!!
Today Jobs Alert TN Govt Jobs 2024
10th Pass Jobs 2024 Central Govt Jobs
12th Pass Jobs 2024 Defence Jobs 2024
Degree Jobs Railway Jobs
Diploma Jobs Bank Jobs